Jonny Craig
Artist

Jonny Craig

Genre: Metal, Post-Hardcore, Contemporary Pop
Origin: Canada
Jonny Craig established his standing based on emotionally resonant songwriting and sophisticated singing that sometimes drew from soul traditions during his time in several post-hardcore groups including Westerhalts and Ghost Runner on Third, though Dance Gavin Dance and Emarosa proved especially significant since both issued records via the Rise imprint. He credits his grandmother for exposing him to gospel and R&B, elements that grew more central to his style with increasing experience behind the microphone. Even while contending with issues related to drug dependency, Craig maintained an impressively active and diverse output that encompassed work alongside Isles & Glaciers plus multiple featured spots on other projects. The debut album under his own name, A Dream Is a Question You Don't Know How to Answer, appeared through Rise during 2009 and represented the most controlled and subtle effort he had produced up until then. Following Live at Bamboozle 2010 came the EP Find What You Love and Let It Kill You, which arrived in 2013.

Top Songs

  1. A Dream Is a Question You Don't Know How to AnswerChildren Of DivorceA Dream Is a Question You Don't Know How to Answer · 2009A Dream Is a Question You Don't Know How to Answer3:59
  2. A Dream Is a Question You Don't Know How to AnswerWhat I Would Give To Be AustralianA Dream Is a Question You Don't Know How to Answer · 2009A Dream Is a Question You Don't Know How to Answer4:07
  3. A Dream Is a Question You Don't Know How to Answer7 AM, 2 Bottles and The Wrong RoadEA Dream Is a Question You Don't Know How to Answer · 2009A Dream Is a Question You Don't Know How to Answer4:03
  4. A Dream Is a Question You Don't Know How to AnswerThe Garbage Pail Kid Gang BangA Dream Is a Question You Don't Know How to Answer · 2009A Dream Is a Question You Don't Know How to Answer3:41
  5. A Dream Is a Question You Don't Know How to AnswerTaking Time For All The Wrong ThingsA Dream Is a Question You Don't Know How to Answer · 2009A Dream Is a Question You Don't Know How to Answer3:22
  6. A Dream Is a Question You Don't Know How to AnswerSo Many Of Us Hide Our Black HeartsA Dream Is a Question You Don't Know How to Answer · 2009A Dream Is a Question You Don't Know How to Answer1:16
  7. A Dream Is a Question You Don't Know How to AnswerNo Matter How Hard I Dig They Always See Right Through MeA Dream Is a Question You Don't Know How to Answer · 2009A Dream Is a Question You Don't Know How to Answer2:00
  8. Beautiful dayBeautiful dayBeautiful day · 2023Beautiful day3:16
  9. A Dream Is a Question You Don't Know How to AnswerIstillfeelher, Pt. 3A Dream Is a Question You Don't Know How to Answer · 2009A Dream Is a Question You Don't Know How to Answer3:22
  10. A Dream Is a Question You Don't Know How to AnswerI've Been Hearing That You're FreakyA Dream Is a Question You Don't Know How to Answer · 2009A Dream Is a Question You Don't Know How to Answer3:47
  11. A Dream Is a Question You Don't Know How to AnswerI'm Jonny Craig Bitch and I Drive In ReverseA Dream Is a Question You Don't Know How to Answer · 2009A Dream Is a Question You Don't Know How to Answer2:52

Albums

Singles & EPs